Tuesday 21 August 2012

Tart sa kajsijama i bademima / Apricot And Almond Tart

Jedan sezonski...

Tart sa kajsijama i bademima
Please scroll down for English

Sastojci za testo:

  • 160gr brašna
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 75gr šećera
  • 75gr maslaca
  • vanila
za fil:

  • 600gr kajsija
  • 2 jaja
  • 25gr šećera
  • 50gr mlevenih blanširanih badema
  • vanila
  • nekoliko kašika džema od kajsija
Priprema:
Za testo pomešajte brašno,so,jaje,šećer,maslac isečen na kockice i vanilu i zamesite testo.Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na 1 sat.
Za fil,umutitte sve sastojke,osim kajsija.
Ohlađeno testo razvijte u pleh prečnika 28cm i izbockajte viljuškom.Na testo stavite badem krem i naređajte polovine kajsija.Svaku kajsiju premažite sa malo džema.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200C oko 20-25'.



Apricot And Almond Tart

Ingredients for the dough:

  • 160gr flour
  • a pinch of salt
  • 1 egg
  • 75gr sugar
  • 75gr butter
  • vanilla
for the filling:

  • 600gr apricots
  • 2 eggs
  • 25gr sugar
  • 50gr blanched ground almonds
  • vanilla
  • a few tbsp apricot jam
Directions:
For the dough,mix the flour,salt,sugar,diced butter and vanilla and knead the dough.Wrap it in a stretch foil and chill for an hour.
Mix all the ingredients for the filling,except the apricots.
Roll the dough to the 28cm tart pan and prick with the fork.Spread the almond filling and arrange the apricot halves.Spread each apricot with some apricot jam.
Bake in the preheated oven to 200C for 20-25'.



10 comments:

  1. Tart izgleda krasno a vjerujem i da je jako ukusan. Krasne fotke kao i uvijek :)

    ReplyDelete
  2. Kako je dobra ta torta! Obožujem sadno pecivo, še posebno z mandlji.

    ReplyDelete
  3. Zbilja mi izgleda sočno, bademe jako volim, super je :)

    ReplyDelete
  4. Divan tart, kajsije skoro otišle, mogu i breskve.

    ReplyDelete
  5. ovakav tart rezerviram samo za sebe! odlican je!

    ReplyDelete
  6. dopada mi se što si kombinirala sa bademom, odlično izgleda

    ReplyDelete
  7. Prekrasan tart, da nisam na dijeti sad bi odmah isprobala receptić! Fotografije su prelijepe!

    ReplyDelete
  8. Odličan tart i jako mi se sviđa kombinacija, čim idu bademi ono što je dobro meni je još i bolje. Krasno izgleda !

    ReplyDelete